Atunci când vrei să îţi schimbi amenajarea interioară sau eşti pe cale să te muţi într-o locaţie nouă, este foarte important să ţii cont de faptul că acela va fi spaţiul în care vei petrece o mare parte din timpul tău liber, astfel că este esenţial să fie practic, plăcut, cald, primitor, dar şi modern, fără a uita de calitate şi durabilitate.

Toate piesele care vor forma amenajarea interioară vor fi alese astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor tale şi ale familiei.

Cum alegi fotoliile pentru livingul tău

În primul rând, un fotoliu trebuie să ofere confort. Postura corpului în momentul în care te aşezi într-un fotoliu, trebuie să fie una relaxată, permiţând relaxarea muşchilor şi poziţionarea corectă a coloanei.

Astfel, este indicat să alegi fotolii comode, fabricate din materiale plăcute şi de calitate care să asigure confort termic şi ventilaţie, indiferent cât de mult timp vei sta pe ele.

Vei alege modele clasice, care se vor potrivi oricărui tip de amenajare, sau vei opta pentru fotolii generoase, cu braţe ample, atunci când spaţiul îţi permite şi când se creează un aspect echilibrat cu alte piese de mobilier.

Este foare important din ce tip de materiale sunt îmbrăcate fotoliile. Dacă ai copii mici sau animale de companie, vei opta pentru texturi care se spală uşor şi care sunt simplu de întreţinut. 

Cromatica generală

Un rol foarte important în aspectul unei încăperi, revine cromaticii. Poţi opta pentru o zugrăveală albă, uşor de asortat şi foarte simplu de integrat cadrului general.

De asemenea, gri pal se poate constitui într-o alegere inspirată, alegând să montezi piese de mobilier într-o cromatică contrastantă.

Albastrul este una dintre culorile cel mai des abordate în amenajarea interioară, având un puternic rol liniştitor şi creând o atmosferă foarte relaxantă.

Astfel, poţi face jocuri cromatice, alegând o zugrăveală în tonuri albastre pe care să o asortezi cu accesoriile interioare.

De asemenea, poţi opta pentru pereţi albi, pe care să îi animezi alegând fotolii albastre, covoare cu tente albăstrui şi perne decorative în acelaşi ton.

Citeste continuarea articolului aici.

Produse cu pret redus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *