Odata cu inceperea fiecarui an moda se schimba, fiecare dintre noi incercand sa introduca un element sau poate chiar mai multe in locuinte, apeland la ajutorul specialistilor si recomandarilor facute de acestia.

Atunci cand bugetul ne permite si ne dorim sa facem o schimbare, indiferent ca aceasta consta in achizitionarea altor piese de mobilier sau accesorii decorative, inlocuirea pardoselii sau schimbarea culorii peretilor prin aplicarea unui tapet, este important sa fim atenti la toate detaliile pentru a putea crea in locuinta noastra designul care se adapteaza ultimelor tendinte.

Conform expertilor, anul acesta, crearea starii de bine in interiorul locuintelor va avea prioritate inainte de orice altceva, avand in vedere ca anul anterior a fost un an greu. Este foarte important sa reusim sa cream in locuintele noastre un ambient confortabil, relaxant si placut pentru a putea face fata oricarei situatii neprevazute.

In continuarea acestui articol, iti prezentam tendintele anului acesta care te vor ajuta sa obtii designul perfect al locuintei tale.

Aspect inspirat din natura

Agitatia vietii de zi cu zi face ca locuintele anului acesta sa fie considerate un refugiu in care sa te retragi oricand ai nevoie. Insa, pe langa aspectul confortabil, designerii propun si aducerea naturii in casa.

Sunt recomandate materiale precum lemnul, ratanul, iuta, canepa sau sisalul, piatra naturala, plantele supradimensionate ca smochinul ori maslinul, textilele si detaliile etnice.

Se accepta combinatiile de diverse metale in cadrul incaperilor sau al pieselor de mobilier. Prin urmare, nu este o problema de design daca manerul usii este din aluminiu, iar noptiera sau lustra include elemente din alama.

Accent pe profunzimea si omogenitatea culorilor

De la nuantele marine la culori intense si indraznete, tonurile anului vin din natura. Astfel, vom avea parte de portocaliu, roz, albastru inchis, verde maslina, bej sau galben mustar.

Culoarea gri ramane preferata pentru vopsirea peretilor, covoare sau materiale textile si va fi combinata cu nuantele vii. Movul va fi prezent in toate combinatiile si nuantele care vor predomina in interioarele avangardiste, iar verdele si albastrul raman preferatele designerilor in toate tonurile si combinatiile.

Utilizarea pieselor de arta de mari dimensiuni

O tendinta remarcabila in designul interior o reprezinta decorarea peretilor cu opere de arta de mari dimensiuni. Sunt acceptate si lucrarile murale care pot fi diverse, pictate sau sub forma de tapet.

Citeste continuarea aici: Tendintele de design interior ale anului

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}