Ce face o persoana cu adevarat autentica? Autenticitatea este ceva real sau veritabil. Este foarte usor sa creezi o viata falsa sau amagitoare pe retelele de socializare si sa traiesti acea viata in detrimentul celei adevarate, in compania unor persoane imediate pe care nu le cunosti.

„A fi autentic” a devenit oarecum o lozinca in randul oamenlilor, dar ce inseamna?

A fi autentic inseamna nu numai a nu te portretiza cu o fata falsa in lume, dar si a fi confortabil si fericit cu cine esti. A fi autentic inseamna sa ai curajul sa fi tu insuti indiferent de ceea ce ar putea crede oamenii din jur despre tine sau ceea ce vor spune despre tine pe la spate.

Persoanele autentice sunt usor de identificat in functie de caracteristicile si actiunile lor dar si prin felul prin care interactioneaza cu lumea inconjuratoare.

Iata 10 caracteristici ale persoanelor cu adevarat autentice:

1. Stiu sa reflecte asupra propriei persoane

Isi petrec timpul privindu-se pe sine si incearca sa inteleaga ce si cine sunt, ce isi doresc de la viata si ce tip de persoana isi doresc sa ajunga in viata. Isi aprofundeaza greselile fara a crea o obsesie in privinta lor si incearca sa foloseasca experientele ca baza de constructie pentru o persoana mai buna.

2. Nu critica

Pentru ca se privesc pe sine si isi analizeaza problemele in mod regulat, nu judeca alte persoane pentru greselile comise. Acestia inteleg faptul ca erorile sunt un aspect din care trebuie sa invete si ca sunt niste instrumente extrem de importante pentru cresterea si schimbarea intr-o persoana mai buna.

Iau in considerare oamenii indiferent de culoarea, orientarea sexuala, originea nationala, religia sau orice altceva.

3. Traiesc in prezent

Ei nu cugeta asupra trecutului lor, asupra regretelor sau greselilor. De asemenea, nu-si petrec zielele gandindu-se la viitor. Traiesc in prezent si se bucura de fiecare zi. Cineva care este intr-adevar autentic va intelege faptul ca fiecare persoana se schimba iar viata este o lupta zilnica pe care trebuie sa o ducem in decursul scurtei noastre vieti pe Pamant.

4. Se axeaza pe termene lungi

Chiar daca traiesc in prezent, au un plan pentru viitor. Se concentreaza pe teluri de lunga durata, nu pe castiguri usor accesibile pe care le-ar putea obtine mintind, inseland sau furand de la altii. Investesc in propriul timp pentru beneficii pe termen lung si nu urmeaza multimea infocata, cautatoare de trenduri.

Stiu cine sunt si stiu ce vor; fac un plan pentru atingerea scopului principal intr-o perioada rezonabila de timp.

5. Au un caracter bine definit

Isi pun in valoare caracterul, sau onoarea pentru a o spune altfel, mai mult decat valoarea pe care o are un ban facut rapid. Isi vor tine promisiunile si vor face asa cum au fagaduit. Sunt oameni de incredere si corecti.

Puteti conta pe o persoana autentica pentru ca nu va vor considera responsabili pentru actiunile lor.

6. Asculta

Daca vorbesc cu voi, fac asta pentru ca vor sa auda ceea ce veti spune. Altfel, nu si-ar pierde timpul. Puteti recunoaste o astfel de persoana usor, pentru ca nu asteapta doar sa va raspunda conform propriilor opinii sau pareri, ci incearca sa inteleaga pe deplin ceea ce doriti sa le comunicati.

Acorda atentie miciilor lucruri pe care i le spuneti pentru ca incearca sa construiasca in urma celor spuse de voi.

7. Sunt consecventi

Deoarece o persoana autentica isi va petrece timpul reflectand asupra propriilor actiuni si se vor declara responsabili pentru acestea, arata consecventa emotionala mult mai usor. Ei stiu deja ce vor. Stiu cine si ce sunt.

Sunt pe calea pe care si-au asternut-o, asa ca nu cauta lucruri efemere precum bogatia sau statusul social. Sunt persoane cu picioarele pe pamant si ajuta la indeplinirea viitorului pe care l-au planuit.

Pentru ei nu exista schimbari de pe o zi pe alta sau nehotarari, pentru ca au decis deja unde isi doresc sa fie in decursul vietii.

8. Sunt sinceri

Deoarece sunt sinceri cu ei insisi in ceea ce priveste scopul in viata si persoana in care isi doresc sa se transforme, o persoana autentica nu prea are de ales in ceea ce priveste sinceritatea fata de cei din jur.

Nu sunt persoane retinute. Le spun celorlalti exact asa cum ii vad. Sunt deschisi si corecti in legatura cu opiniile si gandurile lor. Nu vad folosul in inselarea celor din jur in ceea ce priveste intentiile lor pentru ca nu se simt nesiguri pe propria persoana sau in competitie cu ei insisi. Singurul lucru care ii motiveaza sunt ei.

9. Se respecta pe sine

Avand in vedere corectitudinea fata de propria persoana si timpul pe care il petrec reflectand si valorificandu-si caracterul propriu, se vor respecta pe ei insisi. Multe dintre lucrurile pe care le fac orbiteaza in jurul sigurantei ca se vor respecta pe sine si dupa ce vor termina o actiune.

Nu isi vor compromite valorile pentru ca nu vor fi capabili sa se priveasca in oglinda a doua zi. Se respecta si se achita pentru propriile actiuni ce le confera integritate si un carcter puternic; aspecte pe care le pun in valoare mult mai mult decat banii.

10. Sunt curajosi

Au curajul sa se comporte normal si sa fie sinceri in ceea ce priveste idealurile persoanale, chiar si cand acestea nu sunt cel mai bine vazute in societate. Au incredere in propriile convingeri si puterea de a-si tine capul sus chiar si atunci cand toata lumea din jur incearca sa ii estompeze si sa le schimbe caracterul.

O persoana autentica se va evidentia in multime pentru ca va refuza sa se conformeze parerilor altor persoane asupra ceea ce ar trebui ei sa faca. Are curajul sa reprezinte individul unic in corpul caruia traieste.

7 thoughts on “10 particularitati caracteristice persoanelor autentice

  1. Sunt impresionat/a de nivelul de detaliu al informatiilor prezentate in acest articol. Este foarte util sa stii cum functioneaza anumite tehnologii si cum poti sa iti protejezi confidentialitatea pe internet. Multumesc autorului pentru efortul depus!

  2. Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca mi-a deschis ochii in legatura cu importanta securitatii datelor personale. Acum voi fi mult mai atent/a la ceea ce fac online si voi aplica sfaturile din articol pentru a-mi proteja intimitatea.

  3. Articolul este foarte interesant si bine documentat, oferind informatii foarte utile despre cum sa iti protejezi datele personale online. Recomand tuturor sa il citeasca pentru a fi constienti de riscurile la care se expun in mediul virtual.

  4. M-am gandit mereu la modul in care tehnologia poate influenta educatia, iar acest articol mi-a oferit o perspectiva noua si interesanta. Abordarea interactiva a materialului didactic cu ajutorul tehnologiei pare extrem de benefica.

  5. Am fost placut surprins de exemplele concrete de utilizare a tehnologiei in diferite discipline scolare. Este evident ca aceste instrumente pot facilita procesul de invatare si pot stimula creativitatea elevilor.

  6. Este impresionant cum utilizarea tabletelor si a altor dispozitive tehnologice poate transforma modul in care elevii invata si retin informatia. Acest articol m-a convins ca tehnologia ar trebui sa fie o parte esentiala a educatiei moderne.

  7. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva clara asupra importantei tehnologiei in educatie. Sunt de acord cu ideea ca integrarea tehnologiei in procesul educational poate aduce beneficii semnificative elevilor.

Comments are closed.