Comportamentul este oglinda prin care oricine isi arata adevarata imagine – Johann Wolfgang von Goethe.

Cu totii manifestam unul mai multe elemente ale comportamentului nostru care pot indeparta oamenii, o data sau de mai multe ori, din viata noastra. Este in natura noastra umana si nu ar trebui sa ne fie rusine de acest lucru.

Cu cat constientizezi mai bine ca detii unul dintre aceste elemente cu atat mai mult te poti indrepta spre eliminarea lor din viata ta si poti perminite pozitivitatii sa intre. De cele mai multe ori oamenii nici nu realizeaza ca ii indeparteaza pe cei de langa ei.

Exista cateva motive pentru acest lucru, iar acest articol se va concentra pe explicarea lor si pe gasirea de metode de a le indrepta.

1. Egoismul

Nu exista nici o indoiala ca lumea are nevoie de mai multe persoane altruiste si considerente. Un mic act de altruism poate insemna extrem mult in relatiile cu oamenii la care tii. Oamenii, prin natura lor, sunt fiinte intuitive si pot simti daca intreprinzi o actiune cu egoism.

Chiar daca oamenii nu actioneaza mereu bazat pe acea intuitie, nu inseama ca trebuie sa ne folosim de ei.

2. Infatuarea

Expunerea activitatilor vanitoase sunt un mod foarte bun de a indeparta oamenii in orice situatie sociala. Nimanui nu ii place sa asculte poveste dupa poveste auto-edificatoare comunicata printr-o atitudine egocentrica.

Sa vorbesti despre tine insuti este in regula, atata vreme cat este la un nivel natural si autentic. Este foarte usor sa observi diferentele.

In ciuda a ceea ce mass-media expune, nu exista nicaieri o persoana care sa fie centrul universului pentru toata lumea. Este intotdeauna o idee buna sa ii lasi si pe ceilalti sa fie in centrul atentie si ia in considerare implicatiile deciziilor si activitatilor tale fata de ei atunci cand doresti sa construiesti o relatie sanatoasa.

Iesi din acea bula de egocentrism in care traiesti si incearca sa comunici si sa intelegi nevoile celor din jurul tau.

3. Nevoia de a avea mereu dreptate

Uneori oamenii tind sa aiba o imagine de sine prea buna, peste masuna chiar. Acest lucru duce fara sa stii la sentimente de superioaritate nefondate fata de alte persoane si fata de deciziilor lor. In anumite cazuri, ego-ul oamenilor ii poate face pe acestia sa isi doreasca ca alte persoana sa se simta denigrate.

Acesta este un mod fals de a trai si de a cere respect.
Pentru a transforma acest comportament, trebuie sa se intealaga faptul ca fiecare individ are un set diferit de standarde despre cum vor sa isi traiasca viata- iar acesta este un lucru bun. Cu totii avem o valoare unica, nimeni nu este mai bun decat celalalt. Respecta acest lucru, pe ceilalti si pe tine insuti.

4. Perfectionismul

Oamenii nu sunt perfecti. Sunt inevitabile greselile, acest lucru fiind exact lucrul care ii face pe oameni speciali. Sunt capabili sa isi foloseasca esecurile ca experiente de invatare. Sa astepti perfectiunea de la altii nu este corect cand nici tu nu ai o modalitate de a garanta ca totul despre tine este perfect.

Lasa putin loc de miscare si accepta faptul ca oameni vor face greseli. Sa aspiri la perfectiune nu este realistic, dar sa doresti excelelenta in tot poate sa iti aduca o viata plina de impliniri.

A te plange constant

Oamenii fericiti si de succes nu au de ce sa se planga. La polul opus sunt persoanele care se plang constant, intotdeauna au ceva negativ de spus, chiar si atunci cand cei din jurul lor sunt fericiti. In concluzie: cu totii intampinam diferite situatii in viata, dar finalul acestora este al nostru- corect sau nu, vrut sau nu. Decat sa ne plangem constant, mai bine cautam solutii.

6. Cinismul

Una dintre cele mai daunatoare modalitati de a te comporta este sa fii cinic. Nu exista nici o metoda de a afla rezultatul unei situatii daca nu ii acorzi macar o sansa. Adu-ti aminte sa le oferi oamenilor prezumtia de nevinovatie fara sa te pripesti sa tragi concluzii nefondate.

Gandirea pozitiva poate sa aduca oricarui cinic noi modalitati de a trai si de a gandi. Este posibil chiar sa le transforme viata, pentru ca atunci cand crezi ca pot exista mai multe posibilitati, acestea vor fi create.

5 thoughts on “6 tipuri de comportament ce fac ca oamenii sa se indeparteze

  1. Sunt de acord cu punctele evidentiate in acest articol. Este important sa constientizam impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator si sa luam masuri pentru a-l proteja. Articolul prezinta solutii viabile si sugestii practice pentru a contribui la o lume mai sustenabila.

  2. Articolul este foarte interesant si bine documentat. Imi place modul in care autorul a abordat subiectul si a prezentat argumentele. Am aflat multe informatii noi si am fost captivat de povestea relatata in articol.

  3. Am gasit informatiile prezentate in acest articol foarte relevante si actualizate. Este un ghid util pentru cei care doresc sa faca achizitii online si sa aleaga produse de calitate.

  4. Ma bucur sa vad ca exista o varietate atat de mare de produse disponibile pe acest site. De asemenea, mi-a fost utila sectiunea in care sunt prezentate reducerile si promotiile actuale.

  5. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii utile despre produsele disponibile pe acest site. Mi-a placut faptul ca au inclus detalii despre fiecare produs in parte, facilitandu-mi alegerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *