Botezul unui copil este un moment de mare bucurie si binecuvantare de la Dumnezeu. Nasii si parintii au datoria de a se preocupa de cele necesare pentru un Botez de poveste. In cele de mai jos aflati ce trebuie sa faceti pentru a avea o ceremonie reusita.

Ce este Botezul?

Botezul este Taina prin care pruncul increstinat devine membru al Bisericii crestine.

Cel botezat se naste din nou, din apa si din Duh. Prin Botez, pruncului i se iarta pacatul stramosesc transmis de
la primii oameni, Adam si Eva.

Cel botezat se naste la o noua viata, plina de har si de adevar. In acest sens Iisus spune
in convorbirea cu invatatul Nicodim ca ,, Nimeni nu poate sa intre in imparatia cerurilor daca nu se naste din nou, din apa si din Duh ”.  Fara Taina Sfantului Botez, omul nu poate sa beneficieze de darurile Sfantului Duh .

Deaceea este recomandat ca pruncul sa fie cat mai curand posibil increstinast, tocmai pentru a beneficia de darurile Duhului Sfant.

  Cand se boteaza copilul?

In Biserica Ortodoxa , este recomandat ca Botezul copilului sa aiba loc incepand cu ziua a opta. Tot in aceasta zi se pune numele copilului, prilej in care preotul vine la casa familiei binecuvantate si savarseste slujba pentru acest scop.

In practica, increstinarea copilului are loc in a 40 zecea zi. Aceasta tocmai ca si masma sa participe la slujba botezului propiului prunc. Binestiind ca mama nu are voie a intra in biserica in aceasta perioada pana in a 40 zecea zi.

In privinta zilei, botezul poate sa se savarseasca chiar in zile de post , ca exceptie. In acest caz si masa va fi de post.

Deaceea se recomanda ca Botezul sa se savarseasca in zi de Sarbatoare sau in zi de dulce, pentru ca bucuria momentului sa fie deplina.

Cel mai bine este sa mergeti la Biserica unde va avea loc ceremonia religioasa , pentru a vorbi cu preotul. Cu siguranta veti primi recomandarea cea mai buna.

  Cum ne pregatim pentru Botez ?

Pregatirea pentru crestinarea copilului este foarte importanta si necesara. Atat parintii cat si nasii au aceasta datorie pentru un botez reusit. Din punct de vedere moral, atat nasii cat si parintii se cuvine sa se spovedeasca si sa se impartaseasca.

Aceasta tocmai pentru a fi eliberati de orice gand negativ si de a se bucura de ceremonia religioasa cum se cuvine. Pe langa aceste responsabilitati de ordin moral , nasii si parintii au si indatoriri cu privire la organizarea Botezului.

Cine cumpara, lumanarea,  hainutele si trusoul pentru botez.

In niciun caz parintii nu trebuie sa cumpere lumanarea, hainutele si trusou botez. Aceasta misiune revine nasilor, ca parinti spirituali. Ei trebuie sa pregateasca pentru ceremonia religioasa un trusou botez, lumanare si hainute.

Prin aceasta se arata atat grija si dragostea lor pentru noul crestin. Ei au datoria de a -l calauzi pe calea credintei si sa fie pilda de urmat pentru finutul/finuta lor.

  Ce este un trusou botez?

Trusoul pentru botez este absolut necesar pentru increstinarea copilului. Un trusou botez trebuie sa fie alcatuit din cel putin urmatoarele articole :
– panza botez sau crisma, recomandat sa fie din bumbac 100 %
– prosop capison pentru copil, sa fie de calitate , bumbac 100 %
– fasa de preferat alba, roz sau bleu
– prosop pentru preot folosit de acesta dupa ce copilul este scos din cristelnita
– sapun pentru preot
– cutiuta prima suvita.

Alaturi de trusoul pentru botez, este necesara lumanarea care simbolizeaza lumina lui Hristos. Deasemenea nasii pregatesc cel putin un rand de hainute.

 De ce tii cont in alegerea trusoului de botez?

Achizitionarea trusoului pentru botez , lumanarii si a hainutelor reprezinta un aspect foarte important. Se cuvine sa se tina cont in primul rand de semnificatiile in legatura cu ceremonia Botezului.

Culoarea alba are o semnificatie aparte, aceasta simbolizeaza puritatea si renasterea la o noua viata. Deaceea multe din articolele textile folosite in timpul slujbei de botez sunt albe sau in culori deschise.

Un alt aspect important, este calitatea materialelor, tinand cont de pielea sensibila a bebelusilor. Ei trebuie sa se simta confortabili in hainutele sau piesele care alcatuiesc trusoul pentru botez. Este indicat ca majoritatea articolelor textile sa fie din bumbac, datorita proprietatilor pe care acesta le are.

Bumbacul este materialul care nu irita pielea copilului, fiind moale si absorbant.

Speram ca aceste cateva sfaturi sa va foloseasca pentru un botez reusit.

5 thoughts on “Ce trusou Botez alegi in anul 2023?

  1. Apreciez faptul ca articolul prezinta si cateva exemple de aplicatii practice ale motoarelor electrice, de la masini electrice la utilaje industriale. Este impresionant sa descoperi cat de diverse sunt domeniile in care pot fi folosite aceste motoare.

  2. M-am bucurat sa aflu mai multe detalii despre avantajele utilizarii unui motor electric in comparatie cu unul conventional. Este impresionant sa vad cat de eficient poate fi un motor electric si cum poate contribui la reducerea emisiilor poluante.

  3. Articolul este foarte interesant si util pentru cei care doresc sa afle mai multe despre cum functioneaza un motor electric. Explicatiile sunt clare si usor de inteles, iar exemplele practice oferite ajuta la consolidarea cunostintelor.

  4. Un alt aspect mentionat este legat de viteza de incarcare a paginilor, care joaca un rol crucial in experienta utilizatorilor si in clasamentul pe Google. De asemenea, se subliniaza importanta linkurilor interne si externe, precum si a meta-descrierilor bine optimizate pentru cresterea traficului organic.

  5. Articolul discuta despre importanta optimizarii SEO pentru un site web si ofera cateva sfaturi practice in acest sens. Este foarte util sa ai un continut de calitate, sa folosesti cuvinte cheie relevante si sa ai o structura clara a site-ului pentru a fi bine pozitionat in rezultatele motoarelor de cautare.

Comments are closed.