Briciul, uscatorul de par, periuta de dinti, pasta de dinti si prosoapele, acestea si multe alte obiecte de zi cu zi ar trebui sa fie gasite intr-o baie. Este important ca acestea sa poata fi depozitate in siguranta si bine.

Cu o etajera de baie potrivita, aceasta nu ar trebui sa fie o sarcina imposibila. Inainte de a cumpara, totusi, ar trebui luate in considerare, cateva caracteristici.

Fie ca sunt etajere baie colt, fie ca sunt etajere suspendate baie sau poate o oglinda baie cu etajere sau chiar etajere baie lemn, acestea ar trebui sa poata demonstra o manopera de inalta calitate si, in acelasi timp, sa se potriveasca armonios in baie.

Acum exista pe piata un numar mare de etajere pentru baie care au fost special realizate pentru baile umede. Astfel de produse au o durata lunga de viata.

Spatiul de depozitare suficient intr-o baie, poate fi descris ca o suprafata limitata in majoritatea gospodariilor. Cu toate acestea, exista solutii foarte practice care ofera mult mai mult spatiu de depozitare intr-o baie.

Etajere baie – Tipuri

Exista etajere de baie de colt care sunt usor de sprijinit, de agatat sau chiar de lipit, astfel incat sa nu fie nevoie de gaurire. Deci, exista diferite moduri de a plasa etajerele de colt in mod flexibil. Etajerele de baie vin intr-o varietate de modele.

Acest lucru face usor sa adaugi o nota personala propriei oaze de wellness. In primul rand, ar trebui sa te gandesti pentru ce anume ai nevoie de etajera de baie.

Pentru ca se face o diferenta, daca prosoapele trebuie depozitate sau atarnate pentru a se usca sau daca este nevoie de o mica etajera de colt pentru dus, pentru a depozita sampoane si altele cosmetice, care sa-ti fie la indemana.

Alte functii importante sunt depozitarea ustensilelor de curatat si a detergentului, hartiei igienice, dar si colectarea rufelor. In plus, poti folosi uneori etajere baie din plastic sau etaje baie din lemn.

Mai mult decat atat, exista etajere suspendate pentru baie. Pentru produse cosmetice si medicamente in baie, poti alege o oglinda de baie cu etajera.

Etajere baie – Materiale

Etajerele pentru baie sunt disponibile pe piata intr-o varietate de materiale. Metalele precum otelul inoxidabil, cromul si aluminiul de obicei, nu ruginesc. Pentru rafturi sunt folosite si placi de sticla care se sterg si sunt rezistente la umiditate.

Bambusul natural si materialul din lemn MDF lacuit domina gama de etajere de baie. Finisajul lacuit confera etajerei de baie o suprafata usor de intretinut si rezistenta la mucegai.

Lemnul masiv sau tipurile de lemn precum salcamul, sunt folosite in modelele create de designeri. Este important ca materialele sa nu rugineasca si nici sa nu mucegaiasca in aerul umed din baie.

Pe langa etajerele de sine statatoare, exista si etajere sub forma de rafturi pe podea cu picioare de cauciuc care sunt atasate de perete cu o curea anti-cadere pentru siguranta.

Cea mai mare provocare pentru etajerele suspendate si oglinda cu etajera, este fixarea lor in siguranta pe perete. Este recomandabil sa le atasezi pe perete deasupra zonei cu gresie.