Autovehiculele electrice ocupa din ce in ce mai mult teren in industria auto. In momentul de fata, tot mai multa lume se concentreaza pe autoturismele electrice. Se doreste o planeta mai verde, cu mai putina poluare. De aceea, tot mai multe sectoare de activitate se concentreaza pe masinile electrice.

Chiar si domeniul de rent a car, se axeaza in prezent pe vehiculele de tipul electric. In randurile de mai jos, vom vedea care sunt avantajele inchirierii unui autovehicul electric. Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiectul articolului…

Electrificarea autoturismelor din serviciul de rent a car, aduce in fata o serie de noi avantaje pentru clientii din acest domeniu. Chiar daca discutam despre un cost nai scazut de inchiriere si mai putina poluare pentru mediu,…

Aflam ca aceste aceste beneficii sunt si devin utile atat pentru consumatorul de rent, cat si pentru planeta. In randurile urmatoare, vom afla de ce este mult mai folositoare inchirierea unui autoturism electric. Veti afla ce aveti de castigat din inchirierea unei masini electrice si care vor fi urmarile din electrificarea flotelor de rent.

De ce sa inchiriez o masina electrica ( avantaje rent a car electric )?

Piata de inchirieri masini este in acest moment intr-o continua schimbare. Pandemia a schimbat foarte multe conceptii in acest domeniu de activitate. Pana acum doi ani, firmele de inchirieri masini respingeau ideea de electric.

Cu toate acestea, incepand din anul 2022 companiile de inchrieri au inceput sa imbratiseze tot mai mult ideea de masini electrice.

Serviciul de rent a car electric s-a nascut in urma necesitatii clientului de inchirieri.

Tehnologia pentru acest sector de activitate a evoluat extrem de mult, fata de ultimii ani. Astfel, s-a ajuns ca in prezent nisa de clienti ce solicita pentru inchiriere autoturisme electrice sa reprezinte o pondere din ce in ce mai mare.

Vom mai face de-a lungul articolului mici paranteze, in care vom discuta si despre consumatorul de masini electrice. Dar deocamdata, sa revenim totusi pe subiect.

Beneficiul nr. 1 – Un cost de inchiriere mai redus

Serviciul de inchirieri auto pune in fata clientilor din domeniu, toate tipurile de autovehicule. Desigur, pretul de inchiriere se va stabili in primul rand, dupa valoarea masinii ce urmeaza a fi inchiriate. Acesta este primul criteriu, cand se stabileste tariful de rent a car.

Pretul de rent a car difera de la un autovehicul electric la altul

Chiar si in cazul autoturismelor electrice, preturile de rent sunt diferite, deoarece valorile de piata sunt diferite. In cazul masinilor alimentate pe baza de combustibil fosil, diferentele de rent intre vehicule poate fi si de 4 ori mai mari. Spre exemplu: Inchirierea unui Audi A6 este de 4 ori mai scumpa, fata de un serviciu de rent a car la Dacia Logan.

Ca sa intelegeti mai bine la ce ne referim, vom oferi un alt exemplu. La nivel electric, aveti autoturismul Dacia Spring si Tesla. Daca in cazul masinii Spring, tariful de rent este de 20 de euro pe zi, din pacate pentru cealalta masina pretul ajunge la 160 de euro.

Deci, dupa cum puteti vedea tariful de rent a car pentru masinile electrice, va fi diferit pentru fiecare tip de automobil. Cu toate acestea, pentru a intelege diferenta de costuri intre o masina obisnuita si una electrica, va trebui sa comparam doua masini ce se aseamana.

Pretul mai mic pentru alimentare

In costul de inchiriere auto, va intra pe langa tariful de rent si alte cheltuieli. Una dintre cele importante este costul pentru combustibil. Ca sa vedem diferenta dintre cele doua tipuri de masini, vom compara Dacia Spring cu Dacia Logan.

Ambele masini pot fi inchiriate cu 20 de euro pe zi. Cu toate acestea, tariful pentru alimentare va fi diferit la fiecare in parte. Vom lua un numar de zece zile, pentru a vedea diferenta de tarife intre cele doua autoturisme. Deasemeni, conform studiilor noastre un client de rent a car, va circula cel putin 100 de kilometri pe zi.

In cazul autoturismului Dacia Logan, se vor cheltui 540 de Ron pe carburant, in schimb masina Dacia Spring va consuma cel mult 125 de Ron. Dupa cum puteti observa, in aceasta suma de bani se mai pot adauga inca 4 zile de inchiriere cu masina electrica de la Dacia.

Pretul carburantului va fi o problema majora in serviciul de inchirieri masini

Combustibilul are pretul din ce in ce mai ridicat in ultima perioada. Din aceasta cauza, atat clientul cat si sectorul de inchirieri cauta metode pentru a diminua aceste cheltuieli.

Pretul mai mic pentru asigurarea zilnica

Asigurarea zilnica este un element ce se incadreaza in pachetul de inchirieri masini fara garantie. Acesta se aplica in momentul in care depozitul auto va fi redus la zero.

Desigur, asigurarea se plateste pe ziua de inchiriere si anuleaza acest depozit.
Indiferent de situatie, acest element al masinii va depinde de tariful setat de companiile de asigurari. In cazul masinilor electrice, cu totii stim ca pretul de Rca-ului este de doua ori mai ieftin.

Astfel, daca veti apela la un serviciu de rent a car fara garantie, va trebui sa stiti ca:
– masinile electrice vor avea costul asigurarii zilnice mult mai scazut
– costul de rent va fi mult mai mic pentru automobilele electrice

Beneficiul nr. 2 – Mai putina poluare pentru mediul inconjurator

Indiferent ca vrem sa credem sau nu, exista foarte mult poluare in prezent. Din pacate, noi suntem motivul pentru care Planeta Pamant are efectul de sera din prezent. Tot noi suntem responsabili si de schimbarile climatice pe care acest loc le are.

Din aceasta cauza, va trebui sa ne implicam toti in resuscitarea Planetei. Indiferent ca suntem client de rent a car sau cetatean al planetei, va trebui sa facem ca acest loc sa functioneze cat mai normal.

Implicarea pentru o planeta mai curata va trebui aplicata pentru fiecare individ in parte

In orasul Bucuresti, traficul auto produce 80% din poluarea tarii. Orientarea catre o tara si o planeta mai verde va trebui sa vina de la fiecare individ. Ne bucuram in prezent, ca firmele de inchirieri auto din Bucuresti se indreapta catre folosirea autoturismelor electrice.

Este un pas extrem de important si credem ca va schimba foarte multe mentalitati pe parcurs. Masinile electrice sunt si vor reprezenta viitorul catre o planeta mai curata.

In randurile de mai sus, am prezentat beneficiile serviciului de rent a car electric. Pe site-ul de rent a car Rent-4U, veti gasi mai multe informatii despre tot ceea inseamna autoturism electric.

Veti afla de cele 7 motive pentru a inchiria un autovehicul, precum si de modul in care autoturismele electrice ocupa tot mai mult teren in zona de rent a car. Chiar si pentru sectorul de rent a car, masinile electrice reprezinta un element nou.

Asa ca vor fi luate toate incetul cu incetul.
Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si speram ca toate informatiile sa va fie de folos!

4 thoughts on “Care sunt avantajele inchirierii unei masini electrice?

  1. Ma bucur ca am dat peste acest articol, deoarece mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Am apreciat modul in care autorul a abordat diversele aspecte ale temei si a prezentat argumente solide pentru fiecare punct de vedere. Este un articol care merita citit si distribuit pentru a informa cat mai multi oameni.

  2. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii importante despre tema abordata. Autorul a abordat subiectul intr-un mod clar si concis, facandu-l usor de inteles pentru cititori. De asemenea, sunt impresionat de profunzimea cercetarii si de sursele folosite pentru a sustine argumentele prezentate.

  3. Ma bucur ca am citit acest articol pentru ca mi-a oferit o intelegere mai profunda a ceea ce inseamna tehnologia 5G si cum poate influenta diferite aspecte ale vietii noastre. Este important sa fim la curent cu ultimele noutati tehnologice si sa intelegem impactul lor asupra societatii, iar acest articol a reusit sa ofere informatii valoroase in acest sens.

  4. Articolul abordeaza o tema foarte interesanta legata de tehnologia 5G si impactul sau asupra societatii. Este impresionant sa vedem cum aceasta tehnologie revolutionara poate schimba complet modul in care comunicam si interactiunile noastre zilnice. Sunt curios sa vad cum va evolua aceasta tehnologie in viitor si ce beneficii ne va aduce.

Comments are closed.