Ploile mai dese, zilele mai scurte si noptile reci ne imping in interiorul caselor noastre si, totodata, ne ofera ocazia de a incetini si de a ne reconecta cu noi insine si cu persoanele dragi.


Este ceva firesc sa ne simtim mai obositi pe masura ce zilele devin mai scurte si sezonul rece se apropie cu pasi repezi.

In loc sa consumati mai multe cesti cu cafea pentru a inlatura starea de oboseala, ati putea la fel de bine sa adoptati un ritm mai lent de viata, in care sa va prioritizati propria stare de bine.

Relaxarea incepe cu picioare fericite si papuci de casa

Dupa o zi lunga de munca, nimic nu este mai reconfortant decat simplul gest de a ne scoate pantofii si de a ne inmuia picioarele in apa calda.

Puteti adauga sare de baie sau uleiuri esentiale, cum ar fi lavanda sau menta, pentru o aroma relaxanta si pentru detensionarea picioarelor. Optati apoi pentru o pereche de sosete moi si papuci de casa confortabili.

Contrar zvonurilor, purtarea sosetelor in pat este foarte eficienta deoarece picioarele incalzite transmit creierului ca este timpul pentru culcare, pe langa faptul ca sustin o buna circulatie a sangelui.

Confort sporit cu papuci si paturi calduroase

Nimic nu va pregateste mai bine pentru anotimpul rece decat papuci si paturi cu textura moale si calda. Papucii de casa din bumbac plusat sau lana moale, dar si paturile din flanel, lana, bumbac tricotat sau material acrilic sunt foarte potrivite.

Culorile neutre, cum ar fi alb, bej, verde masliniu, maro deschis sau bleumarin sunt interpretate de ochi ca fiind linistitoare.

Citeste continuare articolului pe emedic.ro