Gandul ca o taratoare inspaimantatoare s-ar putea afla in stomac este destul pentru a ne ingrozi. Insa, este o posibilitate ce nu trebuie omisa din vedere. Contrar parerilor populare, infestatia cu viermi paraziti nu este exclusiva doar pentru indivizii din tarile subdezvoltate.

Ati putea trai intr-un mediu urbanizat, dezvoltat si tot sa purtati viermi paraziti in sistemul digestiv!

De fapt, o persoana poate fi infectata extrem de usor. Consumul apei si a alimentelor contaminate, in special a carnii nepregatite corespunzator, poate cauza ingerarea oualor in cauza. Puteti contracta viermi paraziti si de la indivizi deja afectati sau atunci cand atingeti animale infectate.

Unele persoane purtatoare de viermi paraziti nu prezinta niciun simptom. Cu alte cuvinte, prezenta acelor creaturi agitate nu s-ar putea manifesta prin niciun semn sau simptom. Alteori, putem auzi de indivizi infectati care se simt mereu rau, care resimt tot felul de probleme gastrointestinale si non-gastrointestinale.

Ati inceput sa va intrebati daca sunteti si voi purtatori de organisme straine, precum viermi carlig, vierme bici, tenie, oxiurii sau limbrici? Atunci continuati sa cititi.

Mai jos veti intalni cateva semne ce tradeaza prezenta indelungata a acelor creaturi lunguiete in sistemul digestiv.

Va simtiti mai mereu obositi sau extenuati
Viermii paraziti au fost numiti astfel deoarece traiesc si se hranesc pe seama unui alt organism – voi. Ca urmare, vor rapi anumiti nutrienti din alimentele pe care le mancati, lasandu-va cu foarte putine pe care sa le asimilati. Din acest motiv, unele vietati ce depind de nutrientii din mancarea pe care voi o consumati va creeaza o stare permanenta de oboseala si extenuare.

Va este mereu foame
Tocmai ce ati mancat o portie mare de spaghete si deja, dupa numai cateva minute, va este iarasi foame? Este foarte posibil sa fiti purtatori ai unor viermi dezgustatori ce se alimenteaza cu mancarea pe care voi o consumati. Mai mult, ati putea pierde fara sa vreti in greutate, in ciuda faptului ca mancati continuu.

Resimtiti tot felul de probleme digestive
Datorita faptului ca viermii paraziti traiesc in intestine, nu ar trebui sa va surprinda faptul ca o infestatie ar putea cauza o sumedenie de probleme sistemului digestiv. Unele dintre tulburarile pe care le-ati putea intalni in mod regulat sunt indigestia, starea de greata, voma, durerile abdominale, gaze in exces, balonarea, diareea si constipatia.

Aveti o stare depresiva sau apatica
Stiati ca sistemul digestiv va influenteaza chiar si dispozitia? Din aceasta cauza, infestatia cu viermi paraziti in stomac va poate da o stare depresiva. Unele persoane au o stare apatica. Deci, daca nu va simtiti in largul vostru si nu stiti de ce, ar fi foarte corect sa suspectati ca acei viermi nesuferiti se distreaza in intestinele voastre.

Suferiti de anemie datorata deficientei de fier
Viermii paraziti obtin nutrientii din corp prin consumul de sange. Prin urmare, este foarte probabil sa suferiti de anemie datorata deficientei de fier.

Deci, exista tendinta de a demonstra diferite semne si simptome asociate respectivei tulburari de sange, precum o piele mai palida, dificultati de respiratie, palpitatii, ameteala si oboseala.

Eliminati scaunul cu viermi
In ultimul rand, puteti deduce imediat prezenta viermilor paraziti in intestine daca se intampla sa ii observati si in scaun. Daca ati observat un singur vierme, exista sanse mari ca multi altii sa traiasca ascunsi in intestine. Viermii paraziti isi depun ouale foarte usor, deci va puteti astepta sa mai vedeti astfel de creaturi in viitoarele vizite la toaleta.

Daca suspectati ca ati fi purtatori de viermi paraziti, ar fi o idee buna sa mergeti la un consult medical. Medicul va recomanda anumite teste de laborator pentru a identifica adecvat tipul de vierme. Identificarea corecta este cel mai important pas inainte de administrarea tratamentului corespunzator.

8 thoughts on “Semne ca ati putea fi purtatori de viermi paraziti

  1. Este remarcabil modul in care autorul a reusit sa conecteze subiectul abordat cu evenimentele actuale. Articolul este informativ si ofera perspective interesante asupra temei discutate.

  2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a reusit sa exploreze multiple aspecte ale subiectului, oferind cititorilor o perspectiva cuprinzatoare.

  3. Mi-a placut modul in care autorul a structurat articolul, facilitand astfel intelegerea subiectului. Informatiile furnizate sunt relevante si bine documentate.

  4. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva detaliata despre subiectul abordat. Autorul a reusit sa aduca argumente solide si sa explice in mod clar conceptele prezentate.

  5. Este incurajator faptul ca tot mai multe companii inteleg importanta adoptarii unor practici eco-friendly si ca exista solutii viabile pentru reducerea consumului de energie. Cu cat vom fi mai constienti de impactul nostru asupra mediului, cu atat vom contribui la construirea unui viitor mai sustenabil.

  6. Am fost impresionat de exemplele practice prezentate in articol, care demonstreaza eficienta unor solutii precum panourile solare sau geotermalul. Consider ca aceste tehnologii ar trebui promovate si implementate la scara mai larga.

  7. Ma bucur ca s-a discutat despre avantajele utilizarii energiei regenerabile in contextul actual al schimbarilor climatice. Este important sa ne adaptam si sa gasim solutii sustenabile pentru a proteja mediul inconjurator si a reduce emisiile de carbon.

  8. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra modului in care putem imbunatati eficienta energetica a cladirilor. Sunt de acord cu ideea ca investitia in tehnologii moderne poate aduce beneficii pe termen lung atat pentru mediu, cat si pentru proprietarii cladirilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *